Parempia kartonkikuppeja

24.01.2023

Cupbio Oy valmistaa Ruotsinpyhtään tehtaallaan muovittomia, biohajoavia kartonkikuppeja.  

Cupbion kuppikartongissa pinnoitteeseen käytetty PE-muovi on korvattu vesipohjaisella dispersiopäällysteellä, mikä on täysin kierrätettävä, antaen kartongille kuitenkin samat, ellei paremmat, nesteiden ja rasvan kestävät ominaisuudet.

Vientiin Ruotsinpyhtäältä

Tuotteiden päämarkkinat ovat Keski-Euroopassa, jonne tuotteet toimitetaan kuljetuksen päästöt minimoiden. Kansainväliset asiakkaat vaativat sertifioitua tuotantoa. Cupbion johtamisjärjestelmä on mukautettu ISO 9001 vaatimuksiin. Lisäksi tuotteet on testattu laboratorio-olosuhteissa muovittomiksi. Tästä vakuutena muovittomuudesta kertova Flustix-sertifikaatti. Lisäksi Cupbion tuotannolla on mm. EcoVadis-sertifiointi ja yhtiön tuotteiden tilavuusmitoille on CE-merkintä.

Sertifioitua kotimaista tuotantoa

Yhtiön kotimainen tuotanto jatkaa Kymenlaakson pitkiä puunjalostuksen perinteitä. Yrityksen toimitusjohtaja Miika Hämäläinen on puunjalostaja kolmannessa sukupolvessa. Tuotteet ovat täysin kierrätettäviä ja raaka-aineena käytettävä ISLA Duo® -kartonki tuotetaan Kotkassa MM Kotkamillsin tehtailla. Kartongissa käytettävä puuraaka-aine tulee FSC- tai PEFC-sertifioiduista metsistä. Toimitusketju on läpinäkyvä ja auttaa vastaamaan asiakkaiden ESG-raportoinnin vaateisiin.

Cupbion tehtaan tuotantokapasiteetti on noin 50 000 000 kartonkikuppia vuodessa. Lisäksi Cupbio valmistaa kartongista kuppien kansia. Cupbion tavoitteena on muuttaa liiketoiminta hiilineutraaliksi vuoteen 2025 mennessä. NeoEco-yhtiöt omistavat osuuden Cupbio Oy:stä.

Räätälöitynä asiakkaiden tarpeisiin

Cupbion elintarvikepakkausten tuotanto on sertifioitua ja tarkasti valvottua. Asiakkaina on vastuullisia yrityksiä kahviloista kansainvälisiin suuryrityksiin. Jokainen kuppi valmistetaan tilauksesta asiakkaan toivomalla painatuksella. Digipainotekniikka mahdollistaa pientenkin erien räätälöinnin. Cupbion valikoima kattaa kartonkikupit niin kylmille kuin kuumillekin juomille. Yhtiön kuudella tuotantolinjalla valmistetaan Hot ja Cold -kuppeja neljässä eri kokoluokassa. Cupbion tuotteita voidaan hyödyntää myös lääkeannostelussa, jäätelön tarjoamiseen tai maistelukuppeina. Yhtiö tarjoaa asiakkaille myös keräysastioita käytettyjen kuppien kierrättämiseksi mahdollistaen arvokkaan pohjoisen puukuidun uusiokäytön.

Cupbion kartonkikupit voi kierrättää mahdollistaen laadukkaan pohjoisen puukuidun kierrättämisen useita kertoja uudelleen.  

Cupbion käyttämä kotimainen, innovatiivinen kartonki kestää kuumien ja kylmien virvokkeiden lisäksi mietoa alkoholia sekä myös pakastamista, joten materiaali soveltuu erittäin hyvin korvaamaan muovista valmistetut juomatuopit ja muut PE-päällysteiset kupit. Muovista ja PE-pinnoitteesta (polyeteeni) johtuen perinteisten kartonkikuppien kierrättäminen on vaikeaa, sillä muovin erottelu haittaa kierrätysprosessia.

Cupbion kuppikartongissa pinnoitteeseen käytetty PE-muovi on korvattu vesipohjaisella dispersiopäällysteellä, mikä on täysin kierrätettävä, antaen kartongille kuitenkin samat, ellei paremmat, nesteiden ja rasvan kestävät ominaisuudet. 


Samankaltaisia ominaisuuksia mahdollistaa myös mm. sokeriruo'osta valmistettava PLA-polymeeri (poly lactic acid). PLA on teollisesti kompostoituva, ei kuitenkaan kierrätettävä materiaali. Cupbion kartonkikupit voi kierrättää mahdollistaen laadukkaan pohjoisen puukuidun kierrättämisen useita kertoja uudelleen. Kartonkikupin voi laittaa samaan kierrätysastiaan kuin esimerkiksi toimistopaperin. Lisäksi tuote on biohajoava ja siksi Cupbion kuppikartonki on myös kompostoituvaa.

Cupbion tavoitteena on kehittää tuotantoa jatkuvasti ympäristöystävällisempään suuntaan. Nykyinen elämäntapamme kuluttaa maapallon luonnonvaroja kestämättömästi. Valinnoilla voimme vaikuttaa ja pienentää jalanjälkeämme. Cupbion kartonkikuppi on parempi ympäristölle ja parempi ihmiselle.